Stress test

Je bent op deze pagina terecht gekomen omdat je waarschijnlijk het idee hebt dat je aan stress lijdt. Middels een stress test kom je erachter of je de symptomen van stress hebt. Deze stresstest is slechts ter indicatie te gebruiken. Natuurlijk zul je naast het doen van deze online stress test een bezoek moeten brengen aan je huisarts om erachter te komen of je echt een teveel aan stress hebt en welke weg je in moet slaan om te gaan ontstressen.

Doe nu onderstaande stress test

De stress test bestaat uit een twintigtal vragen waarbij op iedere vraag één van de vier antwoorden mogelijk is die het meeste op jou van toepassing is. Succes met de test!

Ik heb weinig eetlust en ik eet vaak terwijl ik helemaal geen honger heb

Mijn beslissingen zijn vaak impulsief en heb de neiging onzeker te zijn over mijn beslissingen. Ik verander vaak van gedachten

De spieren in mijn nek, rug en/of maag zijn vaak gespannen

Mijn gedachten en gevoelens worden vaak bepaald door de problemen waar ik vaak aan denk

Ik kom maar moeilijk in slaap, word vaak waker of voel me vaak moe

Ik voel een drang om te huilen of om te vluchten voor mijn problemen

Ik heb de neiging om boosheid op te bouwen en zo nu en dan explosief te ontladen op een agressieve of destructieve manier

Ik heb last van nerveuze gewoontes (tiks) zoals tikken met vingers, schudden met mijn benen, haren trekken, veel krabben, in mijn handen wrijven, etc.

Ik voel me vaak moe, ook als ik vrijwel geen inspanning heb geleverd

Ik heb regelmatig last maag- en darm klachten

Ik heb de neiging om niet aan mijn eigen verwachtingen te voldoen door onrealistische goals of het teveel hooi op mijn vork nemen

Ik heb minder zin in sex

Ik word snel kwaad of boos

Ik droom erg onplezierig en heb vaak last van nachtmerries

Ik heb de neiging mij veel zorgen te maken

Mijn gebruik van alcohol en koffie is toegenomen en/of ik ben (meer) gaan roken

Ik voel me vaak angstig zonder aantoonbare reden

In een gesprek heb ik de neiging zacht te spreken, te snel te spreken, te stotteren of gespannen over te komen

Ik heb de neiging een kort lontje te hebben

Vertraging of oponthoud maakt mij fel en ongeduldig

Je hebt de stresstest ingevuld, vul nu alleen nog je naam en e-mailadres even in en we zullen je het resultaat direct e-mailen!

« Back Next »

Het resultaat van je online stress test

En ben je tevreden over het resultaat van je online stress test? Is je vermoeden bevestigd? Heb je last van stress? De mate van stress die je hebt is natuurlijk van belang om van je stress af te komen. Als de stress test concludeert dat je last heb van overwegend lichte stress dan hoef je uiteraard minder te ondernemen om te ontstressen dan wanneer je hevige stress hebt. Lees de rest van onze website aandachtig door, ontstressen is echt mogelijk!

Wij hopen dat er door het doen van onze stress test een hoop duidelijk is geworden voor je. Een teveel aan stress is niet prettig en het kan je dan ook behoorlijk belemmeren in je dagelijks leven. Test stress vanaf nu regelmatig! Soms is het lastig om de stress symptomen te herkennen.

Mindfulness voor het dagelijks leven
Met vele tevreden cursisten een bijzonder effectieve leermethode, waar en wanneer je maar wilt!
Bekijk details